Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De overheid stopt tijdelijk met de uitgifte van watersportvergunningen. Dit blijft van kracht zolang het onderzoek gaande is naar de dood van een meisje dat door een boot is overvaren.

ARUwatersportHet gaat om de zogeheten ‘algemene watersportvergunning’. Op verzoek van minister Ursell Arends (Raiz) van Transport heeft de ministerraad besloten om deze vergunningen voorlopig niet toe te staan. Eerst moet het onderzoek meer duidelijkheid geven over de veiligheid en het milieu. Daarna kan de regering een beslissing nemen om te zorgen dat de veiligheid van mensen wordt gegarandeerd en het milieu wordt beschermd.
Het tragische ongeluk roept vragen op over de normen en regels waaraan het betreffende watersportbedrijf zich hield. Volgens de minister vragen zelfs toeristen om minder watersportactiviteiten op de stranden te hebben. Dit is vanuit milieuoogpunt beter. Vergunningen voor watersporten werden al sinds 2016 niet meer uitgereikt in het hotelgebied. In 2019 gaf de toenmalige minister echter goedkeuring om vergunningen te accepteren van drie activiteiten: zeilen, duiken en sportvissen. Voor andere activiteiten wordt geen vergunning uitgereikt. De overheid heeft naar aanleiding van het bootongeluk bekendgemaakt dat het naleven van de regels vanaf 1 april strikter zou worden.
Wie straks wel een vergunning krijgt om dergelijke activiteiten te organiseren, zou zich aan strenge regels moeten houden. Die regels hebben onder andere betrekking op de snelheid, het aantal bemanningsleden aan boord van een vaartuig en het aantal passagiers.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).