Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een medewerker van het parlement wordt verdacht van het schenden van de integriteit. Volgens de regering zijn er indicaties dat de persoon in kwestie - er is geen naam genoemd - politieke werkzaamheden verricht. Er is een onderzoek gestart.

aruparlementDe regering laat weten dat het parlement het hoogste instituut van ons land is en dat integriteit van groot belang is. Dat geldt voor de griffier en voor alle medewerkers. Medewerkers van het parlement moeten alle parlementariërs gelijk behandelen en neutraal assisteren in hun werkzaamheden. Dit is van groot belang om de integriteit vast te houden. De betreffende medewerker is intussen geconfronteerd met de bewijzen. Het onderzoek is gaande, zo stelt de regering in een persverklaring.
Oppositiepartijen reageerden direct op de beschuldigingen. AVP: ,,We zijn verrast door het schaamteloze nieuws dat een toegangsverbod is opgelegd aan Liesje Khemlani. Ze mag het parlementsgebouw niet betreden. Ze zou mogelijk politieke handelingen hebben verricht die niet passen bij haar functie als ambtenaar.” De AVP concludeert dat er niets concreets is tegen de medewerker, die al dertig jaar in dienst is en werkt als archiefbeheerder.
Volgens Ryçond Santos do Nascimento (AVP) heeft Khemlani onlangs een brief gestuurd aan het Kabinet van de Gouverneur, waarin ze opmerkte dat de regering enkele procedurefouten heeft gemaakt, die zelfs de gouverneur niet zijn opgevallen. Het Kabinet reageerde met een dankbrief terug, omdat ze zo alert is. AVP prijst Khemlani om haar dienstverlenende karakter, om haar professionaliteit en om het feit dat ze, ondanks dat ze bij MEP hoort, nooit laat merken dat ze om een politieke kleur geeft.
Partijleider Miguel Mansur (Accion21) spreekt van dictatuur. Hij zegt dat er sprake is van een persoonlijke aanval op Khemlani in een poging om ambtenaren te intimideren. De griffier moest tekenen voor de schorsing van Khemlani, maar weigerde dit. De premier kon niet anders dan zich zelf te mengen in personeelszaken van het parlement. Mansur vraagt zich af waar de transparantie en integriteit gebleven zijn.
Ook buitenpolitieke partij UPP reageert op de toegangsontzegging van Khemlani. Candelario (Booshi) Wever noemt het politieke vervolging van een ambtenaar. ,,We mogen het niet toestaan dat een regering denkt dat ze dit kunnen doen. Dit tast de democratie aan. Net als dat enkele media worden geboycot en bedreigd. En nu is er duidelijk sprake van intimidatie. Blijkbaar mag Khamlani geen werkzaamheden verrichten voor andere fracties, behalve MEP.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.