Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het eerste jaarlijkse Aruba’s Health Festival gaat morgen van start. Organisatoren One Happy Bowl en Levi Silvanie zijn erin geslaagd om Aruba de hele dag - van 05.00 uur tot 22.00 uur - in de gezonde en sportieve spotlights te zetten. Het evenement is bovendien gratis toegankelijk.

F17 ARUaftrap One Healthy Day ArubaGezondheid en zelfzorg zijn belangrijker dan ooit, en vooral binnen de Nederlands-Caribische gemeenschappen. Dat zien de organisatoren en dat is het doel van de dag. Ze willen mensen in actie laten komen, pro-actiever laten worden en bewuster laten omgaan met hun gezondheid.
One Healthy Day is een non-profit eendaags festival. Er zijn 57 activiteiten bij de organisatie aangemeld, die allemaal met sport of voeding te maken hebben. Publiek kan aan deze activiteiten meedoen door gewoon binnen te lopen. Dat kan bij Cas di Cultura, Plaza di Betico, Surfside Beach, Vondellaan, het stadion van Dakota en de gymzaal van Colegio Arubano. Dit is een gebied wat goed te lopen is. Daarnaast zijn er diverse sportactiviteiten die op andere locaties worden gehouden (zoals op het strand, in het park of een lange wandeling).
Behalve deze activiteiten zijn er info booths. Publiek kan terecht bij het ziekenhuis, diverse laboratoria, apotheken, het Rode Kruis, Respaldo en bij de Mary Joan Foundation. Daar is informatie verkrijgbaar en kunnen vragen worden gesteld.
Bezoekers worden ook geïnformeerd via educatieve sessies. De thema’s tijdens die sessies hebben te maken met gezonde voeding, mentale gezondheidszorg, diabetes en inclusie in de samenleving.
Aan de inwendige mens is ook gedacht. In het gebied van Cas di Cultura is een markt, waar gezonde hapjes en drankjes worden verkocht.
One Healthy Day is bedoeld voor alle leeftijden, voor gezinnen, voor jong en oud. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. De organisatoren sluiten het evenement af met een groot feest, waarbij Ataniro en Oruba zullen optreden. Dat optreden vindt plaats aan de achterkant van Cas di Cultura, zondagavond vanaf 19.00 uur.
Het is de visie van de organisatoren om de bevolking gezonder en gelukkiger te laten leven. Ze werken in dit kader samen met Ibisa en met Directie Volksgezondheid. Samen willen ze het hele jaar door activiteiten organiseren. Dat is, nu Aruba in de exit-strategy van de pandemie zit, weer mogelijk om te doen. Zo is het idee om een fonds op te zetten dat zich richt op kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Zij moeten in staat worden gesteld om een abonnement te krijgen op sportlessen.
Voor meer informatie over het programma van One Healthy Day, kijk op https://onehealthyyouaruba.com/


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).