Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het ministerie van Justitie en Sociale Zaken is voortaan verantwoordelijk voor geestelijke gezondheidszorg. Via een Memorandum of Understanding (MoU) heeft de minister van Volksgezondheid deze dienstverlening overgedragen.

ARUgeestelijkGedurende het kabinet-Wever-Croes I was de minister van Volksgezondheid belast met verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. Minister Dangui Oduber (MEP) van Volksgezondheid nam de Sociaal Psychiatrische Dienst (SPD) over toen hij aantrad als minister. Hij besteedde veel aandacht aan dit deel van de gezondheidszorg en zorgde dat er geld beschikbaar kwam. In samenwerking met Paho verbeterde hij de geestelijke gezondheidszorg. Mental Health Caribbean werd erbij gehaald om de minister advies te geven.
Onder zijn verantwoordelijkheid is verslaving erkend als een geestelijke ziekte. De SPD werd versterkt met het Fact Team, een ambulant team dat naar een patiënt toe gaat om hulp te bieden. Ook de psychiatrische dienst Respaldo kreeg extra geld. Het budget werd verhoogd van 12 miljoen naar 17 miljoen florin per jaar.
Minister Oduber zegt dat hij een stevige fundering heeft gelegd en de geestelijke gezondheidszorg met een goed gevoel overdraagt aan collega-minister Rocco Tjon van Justitie en Sociale Zaken. Beide ministers zullen veel samenwerken op dit gebied, zodat de problemen van geestelijke gezondheidszorg nog beter worden aangepakt. Want geestelijke problemen en drugs zijn twee problemen die in de samenleving heel veel voorkomen, aldus Oduber.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.