Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Arubaanse regering zal tijdens het kennismakingsbezoek van staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering, Alexandra van Huffelen (D66), dat vandaag begint, twee thema’s naar voren brengen. De salariskorting van 12,6 procent en digitalisering.

aruhuffelenVan Huffelen is sinds 10 januari staatssecretaris en volgt deels Raymond Knops op. Deels, want ze heeft ook digitalisering als portefeuille en dat was onder Knops niet het geval.
Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) liet gisteren weten dat ze tijdens het bezoek een een-op-een gesprek heeft met de staatssecretaris. ,,Ik wil het afbouwen van de versoberingsmaatregelen ter sprake brengen. De Rijksministerraad heeft geweigerd dat Aruba in 2022 mag stoppen met de salariskorting van 12,6 procent. Maar wij vechten daarvoor. Ik zal ook ingaan op het kort geding van afgelopen vrijdag, dat we tegen de vakbonden hebben aangespannen”
De premier heeft van vakbond Topa een verzoek gekregen om ook met Van Huffelen te praten. ,,Het zou inderdaad goed zijn als ze ook de visie van een vakbond hoort. Maar ik beslis niet over de agenda van de staatssecretaris, dat gaat via de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad. Ik heb wel begrepen dat een ontmoeting met de vakbond er dit keer helaas niet in zit.”
Aruba werkt hard aan digitalisering en de regering maakt gebruik van deze portefeuille om dit bij Van Huffelen onder de aandacht te brengen. ,,Aruba wil meer e-Commerce, maar daar is geld voor nodig. We willen de dienstverlening aan de burgers verbeteren. Want burgers moeten nu lang in een rij staan wachten om dienstverlening bij de overheid te krijgen. Iedereen kan die tijd anders gebruiken. We hopen de staatssecretaris ervan te overtuigen om ons hierbij te helpen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.