Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Crisisteam heeft het vaccinatiebeleid weer aangepast. Vanaf vandaag kan iedereen vanaf 5 jaar binnenlopen bij het Centro Deportivo Libertador Betico Croes om te worden gevaccineerd tegen Covid-19.

kindervaccinatieVolgens premier Evelyn Wever-Croes (MEP) is ‘Aruba een van landen met de hoogste vaccinatiegraad in de regio’. ,,Twee weken geleden hadden we een piek met 5.300 actieve gevallen, vandaag zijn het minder dan 500. Ons beleid is effectief. We zijn nog niet uit de crisis en we monitoren dagelijks de situatie. Om de drie dagen evalueren we in het multidisciplinair crisisteam. Dan kunnen we opschalen of afschalen. Het economisch herstel van Aruba is al ingezet, en dat heeft op dit moment prioriteit, mits het medisch verantwoord is.”
Ook de tijden om binnen te lopen zijn veranderd. Het vaccinatiecentrum is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Afgelopen weekend organiseerde Directie Volksgezondheid (DVG) een vaccinatiedag speciaal voor de jonge doelgroep van 5 tot 11 jaar. Ruim 800 kinderen kwamen daar opaf, samen met hun ouders of verzorgers. De sporthal was speciaal voor deze jonge doelgroep versierd met ballonnen en er was ook een ‘selfie-plek’. Door de luidsprekers klonk kindermuziek, om de sfeer zo gemoedelijk mogelijk te maken. Clown-prikkers verwelkomden de kinderen, waarna ze naar de echte dokter gingen. En na afloop kreeg elk gevaccineerd kind een kleurig certificaat mee, als bewijs dat ze tegen Covid-19 zijn ingeënt.
Het Crisisteam en premier Evelyn Wever-Croes zijn tevreden over de opkomst. Kinderen zien vaak op tegen een prik. Door het zo speels aan te pakken, hoopte het Crisisteam om ouders en kinderen aan te moedigen om toch te komen. Om het ouders en kinderen nog makkelijker te maken, heeft Directie Volksgezondheid het beleid nu dus opnieuw aangepast.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.