Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De populaire stranden Arashi, Boca Catalina en Eagle Beach zijn voorzien van nieuw wit strand.

Aruba1Dienst Openbare Werken is twee maanden geleden begonnen met het ‘Project Beach Zand’. Arashi was als eerste aan de beurt, daarna Boca Catalina en het grootste strand Eagle Beach werd als laatste onder handen genomen. De reden om de stranden te voorzien van nieuw zand, is dat er veel stenen lagen. Dat maakte de toegang tot de stranden beperkter. Daarnaast zijn delen van de stranden weggespoeld door eerdere stevige stormen. De zee ‘eet’ het strand ook op, zo beschrijft DOW het in de uitleg.
Het zand is weggehaald van andere delen van het eiland. De nieuwe zandlaag maakt dat bezoekers weer kunnen genieten van de bekende witte Arubaanse stranden. Het ministerie van Infrastructuur laat weten dat de stranden van Aruba deel uit maken van het natuurlijk erfgoed.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).