Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De overheid heeft dit jaar 574 openstaande vacatures. Vooral bij het ministerie van Justitie, van Financiën en van Sociale Zaken is personeel nodig. De personeelskosten in 2022 zullen toenemen.

aruba financienDe minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), benadrukt dat het niet om nieuwe vacatures gaat, maar om vacatures die vorig jaar niet zijn ingevuld, zogeheten roll-overs. Ook is personeel nodig voor het Landspakket. Ze zei dit bij de presentatie van de begroting 2022 van het Land Aruba.
Alle ministeries hebben aangegeven welke vacatures voor hun departementen noodzakelijk zijn. De afdeling Personeelszaken (DRH) heeft alle verzoeken geëvalueerd of het echt om een cruciale functie gaat en wat de functie bijdraagt aan het departement. DRH moest daarbij rekening houden met het advies van het College Aruba financieel toezicht (CAft). Het advies van DRH is naar de ministerraad gegaan en daar is akkoord gegeven om deze vacatures op te nemen in de begroting van 2022.
De personeelskosten in de begroting van 2022 vallen hoger uit dan in 2021. Volgens minister Maduro heeft dit te maken met veranderingen in salarissen bij onder andere de douane, het Korrektie Instituut Aruba en de Immigratiedienst. De overheid moet ook een pandemietoelage uitbetalen en 50 procent van de 12,6 procent salariskorting. Bij Directie Volksgezondheid, Directie Onderwijs en Directie Sociale Zaken zijn reorganisaties gaande en ook dat kost geld. Periodieke verhogingen en bevorderingen zijn ook in de begroting van 2022 opgenomen. De regering moet echter wel onder het plafond blijven en voldoen aan het beleidsplan om de personeelskosten te verlagen.
In de begroting van 2022 staan 183 roll-overs. Het gaat om functies waarvoor gekwalificeerd personeel nodig is. Bij Algemene Zaken zijn 15 roll-overs, bij Infrastructuur zijn 10 vacatures, bij Financiën zijn 43 vacatures, bij Toerisme zijn 18 vacatures en het ministerie van Transport heeft 11 roll-over vacatures. Het ministerie van Justitie heeft de meeste openstaande vacatures: 86.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).