Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In het Horacio Oduber Hospital zijn 37 patiënten opgenomen met corona. Het aantal besmettingen is iets aan het dalen, het Crisisteam is daarover ‘voorzichtig optimistisch’ en zet vol in op vaccineren.

arucoronaDe meeste patiënten (30) liggen op de algemene afdeling, want het aantal patiënten op de intensive care schommelt tussen de 7 en 8. Volgens premier Evelyn Wever-Croes (MEP) kan de toename in ziekenhuispatiënten met corona worden verklaard doordat alle patiënten worden getest voordat ze worden opgenomen. ,,Er zijn patiënten bij die om een andere reden werden opgenomen. Bij opname bleek uit de test dat ze covid-positief zijn.”
Directie Volksgezondheid maakte gisteren bekend dat 1.047 personen zijn hersteld van corona. Er kwamen 710 nieuwe gevallen bij, onder wie 63 toeristen. Aruba registreerde eerder drie dagen achtereen meer dan 1.000 nieuwe besmettingen. Die 710 nieuwe besmettingen van gisteren zijn dus een lichte daling. ,,We zijn voorzichtig optimistisch over deze daling”, aldus de premier. De kans om na een test een positieve uitslag te krijgen, is 66 procent. ,,Dat percentage is verontrustend hoog”, stelt de premier.
Om die reden zet de overheid vol in op vaccineren, waarbij de nadruk nu op de booster ligt. De vaccinatiegraad bij personen ouder dan 60 jaar is 83 procent. In de leeftijdscategorie van 18-59 jaar is de vaccinatiegraad 74 procent. Onder tieners is de vaccinatiegraad 56 procent. 78 Procent van de totale bevolking is gevaccineerd. 17,583 Personen hebben de booster gekregen, dat is 23 procent van de bevolking.
Vaccineren kan nu op twee locaties. In St. Cruz bij de sporthal en in San Nicolas staat nu ook de Operation Mobile Unit van Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA). Deze bus blijft de komende dagen nog bij Imsan staan en zal, als de belangstelling minder wordt, naar een andere locatie gaan. ,,Dankzij deze Operation Mobile Unit is het makkelijker om de wijken in te trekken en dichter bij de mensen te komen voor wie het lastig is om naar het vaccinatiecentrum te gaan”, zegt de premier.
De leeftijd om deze boostershot te krijgen, is sinds gisteren verlaagd naar 30 jaar. De voorwaarde om de booster te krijgen, is dat de persoon de tweede vaccinatie meer dan drie maanden geleden heeft gehad of meer dan drie maanden geleden corona heeft gehad.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).