Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Personen die positief getest zijn op Covid-19, hoeven niet meer zo lang in isolatie. Vijf dagen is de nieuwe regel. Ook mensen die in quarantaine moeten gaan, krijgen met andere regels te maken.

F14 Aruba quarantaineHet Crisisteam hanteert de nieuwe regels op basis van ‘adviezen en analyses’. Wie positief getest is op SARS-CoV-2 moet zich vijf dagen isoleren en direct contact met andere mensen voorkomen. De vijf dagen gaan in op het moment dat de patiënt de positieve uitslag heeft gekregen.
Wie na die vijf dagen nog symptomen heeft die met Covid-19 te maken hebben, moet in isolatie blijven totdat de symptomen zijn verdwenen. Als de symptomen weg zijn, moet diegene nog 24 uur wachten en daarna een formulier invullen dat de patiënt via e-mail heeft ontvangen.
Iedereen die in hetzelfde huis woont als de coronapatiënt, moet vijf dagen in quarantaine. Het Crisisteam hanteert de regel dat die vijf dagen ingaan vanaf het moment dat er voor het laatst contact is geweest met de coronapatiënt. Wie in quarantaine zit, moet verplicht in huis een mondkapje dragen.
Het protocol van isolatie en quarantaine wordt via e-mail gestuurd naar de degene die positief is getest. Directie Volksgezondheid zal geen contact opnemen met de mensen die in hetzelfde huis wonen. De persoon die Covid-19 heeft, is verplicht om deze informatie te delen met iedereen die in hetzelfde huis woont en aan de autoriteiten door te geven wie er bij hem of haar in huis woont.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.