Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba en Nederland hebben een akkoord bereikt over de uitvoeringsagenda van het Landspakket 2022, die geldig is voor het eerste kwartaal van 2022. ,,Een cruciaal jaar”, zo omschrijft premier Evelyn Wever-Croes (MEP) het komende jaar.

ARUagenda2Want in het kader van het Landspakket worden diverse onderzoeken gedaan en die resultaten worden in 2022 gepubliceerd. Die studies zijn gedaan door Nederlandse en Arubaanse professionals, waarbij altijd stakeholders betrokken waren. In 2022 begint de implementatie van het Landspakket, aldus de premier.
Voor de regering is 2022 ook om een andere reden cruciaal. ,,Komend jaar zullen er vaste afspraken tussen beide landen komen over de financiering van projecten.” Dat beide landen akkoord zijn met de eerste uitvoeringsagenda voor 2022, laat volgens Wever-Croes zien dat Aruba voldoet aan een essentiële voorwaarde, ‘ondanks alle uitdagingen waar we mee te maken hebben’. Namens de regering wenst de premier iedereen die bij het traject betrokken is, veel succes met de aankomende werkzaamheden.
Uit het persbericht van de regering blijkt verder dat de uitvoeringsagenda beschikbaar wordt gesteld aan het parlement, aan adviesorganen en aan controlerende organen. Parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk kreeg de uitvoeringsagenda op 22 december aangeboden van de regering. In de toelichting staat dat het een uitwerking is van afspraken die op 13 november 2020 tussen Nederland en Aruba zijn gemaakt. ,,Het laat zien dat we op de goede weg zijn en dat we met een gezamenlijke inspanning ons land gaan herstellen”, aldus de premier.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).