Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Arubaanse regering heeft zaterdag met Nederland een nieuw akkoord gesloten over het Landspakket. In een informatief programma, dat vanavond op televisie wordt uitgezonden, zal de regering met meer informatie komen over de gevolgen.

F14ARUlandspakket OPTDat heeft de regering in een persbericht laten weten. De uitzending op TeleAruba begint om 19.00 uur, de uitzending op Canal 22 is om 20.35 uur. In de documentaire, zoals de regering het noemt, krijgt de kijker een terugblik te zien over de start van het Landspakket. Ook wordt in beeld gebracht waar Aruba nu met het Landspakket staat. Wat staat het land in de toekomst te wachten, ook die vraag wordt vanavond beantwoord. De gevolgen van Covid-19 en de voorwaarden waaraan Aruba moet voldoen om goede gezondheidszorg te garanderen, komen ook aan bod.
Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) zal uitleg geven over de onderhandelingen met Nederland. Opgemerkt wordt dat die onderhandelingen gaande waren, terwijl de regering ook de crisis onder controle moest houden en aan het herstel van het toerisme werd gewerkt.
De minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), zal uitleggen wat de economische en financiële consequenties zijn van het nieuwe akkoord. De minister van Arbeid, Integratie en Energie, Glenbert Croes (MEP), vertelt over het uitkeringsprogramma Fase en de andere soorten hulp die de regering kan bieden aan mensen die hun baan zijn verloren door de coronacrisis. Directeur Edwin Jacobs van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) geeft uitleg over loonsubsidie en wat dit betekent voor mensen die hun werk hebben verloren. De laatste spreker is directeur Ronella Croes van Aruba Tourism Authority (ATA). Zij gaat in op de ontwikkelingen in het toerisme en zal vertellen hoe deze sector zich aan het herstellen is.
De regering kiest ervoor om de informatie over het Landspakket op deze manier aan de bevolking over te brengen, zodat het transparant is voor de hele samenleving.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.