Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Nederland en Brazilië worden niet meer aangemerkt als landen met een hoog risico op Covid-19. Dat betekent dat Arubaanse burgers van en naar deze landen kunnen reizen zonder PCR-test te hoeven doen.

arupcrDe status van Nederland en Brazilië is sinds 8 oktober aangepast, zo laat het Crisisteam weten. Voor ingezetenen van Aruba heeft dit positieve gevolgen. Wie volledig is gevaccineerd tegen Covid-19 hoeft geen PCR-test meer te doen om Aruba weer binnen te komen. Reizigers moeten wel het vaccinatiecertificaat kunnen laten zien dat door Directie Volksgezondheid (DVG) is uitgegeven. Daarnaast is deze regeling alleen van toepassing als er tussen de laatste inenting en de reisdatum minimaal veertien dagen zit.
Toeristen die vanuit Nederland en Brazilië naar Aruba komen, hoeven geen PCR-test te doen. Zij moeten hun EU digitale coronacertificaat (DCC) uploaden in pdf, als ze zich online aanmelden voor de ED-card. Het online aanmelden is een verplichting voor elke persoon die Aruba wil binnenkomen, ongeacht of het een toerist of ingezetene is. Na het uploaden van de DCC bekijkt DVG of het certificaat geldig is en wordt geaccepteerd om het land binnen te kunnen.
De regeling is specifiek voor Nederland en Brazilië van toepassing. Arubaanse burgers die vanuit Curaçao het land weer willen binnenkomen, moeten wel een PCR-test doen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).