Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba ontving in september 60.293 bezoekers. Dit staat gelijk aan een herstel van 82 procent ten opzichte van september 2019. Het toerisme herstelt zich op een goede manier.

toerismeToerisme-minister Dangui Oduber (MEP) gaf een persconferentie om dit goede nieuws naar buiten te brengen. Het jaar 2019 wordt gezien als een recordjaar voor toerisme op Aruba en een herstel van 82 procent in 2021 - tijdens de nasleep van de pandemie - is volgens de bewindsman zeer positief.
Ondanks dat hij tevreden is over het herstelpercentage, merkt Oduber wel op dat het aantal bezoekers in september 2021 lager is geweest dan wat de prognoses waren. Dit komt door de deltavariant die de derde golf van Covid-19 veroorzaakte. De hele wereld was in augustus in de ban van deze deltavariant, die veel besmettelijker is dan de andere coronavarianten. Ook Aruba ontkwam er niet aan. Dat had een effect op het toerisme in september: er kwamen minder bezoekers.
Oduber, die ook minister van Volksgezondheid is, merkt op dat de Covid-19-cijfers de laatste drie weken fors aan het dalen zijn. Dat heeft ook effect op het toerisme, maar dan in positieve zin.
Het toerisme vanuit Nederland is opvallend toegenomen, met 28 procent. Ook vanuit Colombia kwamen meer toeristen, een toename van 10 procent. De Amerikaanse markt, nog altijd de belangrijkste markt voor Aruba, is al met meer dan 100 procent hersteld. Dat was al in juli gebeurd (109 procent). De verwachtingen voor de komende maanden, november en december, zijn goed. Aruba zal in december op één dag 35 vluchten ontvangen, dat is nu al bekend. De verwachtingen voor die maand zijn dan ook dat Aruba dan een herstel van meer dan 100 procent zal laten zien, vergeleken met december 2019.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).