Al het nieuws

Oranjestad - In de nieuwbouwplannen van Bona Vista Hills is rekening gehouden met de bedreigde uil, de ‘shoco’. Vijf kunstmatige shoconesten maken deel uit van het ontwikkelingsplan.

arubirdlifevoorAruba Birdlife Conservation (ABC) maakt dit nieuws trots bekend. De stichting is zeer verheugd met het initiatief van projecteigenaren W. Esmann en J. Sleper van Bona Vista Hills om een zogeheten Shoco Conservation Project in de bouwplannen te integreren. De shoco is een endemische ondersoort die alleen op Aruba voorkomt en ernstig wordt bedreigd. Sinds 2012 is de shoco het nationale symbool van Aruba.
De projecteigenaren laten volgens ABC zien dat het mogelijk is om rekening te houden met beschermende diersoorten in een ontwikkelingsproject. ABC is ook zeer te spreken over de samenwerking met de Arubaanse Wegenbouw Maatschappij (AWM). Het team van Cor Suppers legt de kunstmatige nesten aan en heeft er inmiddels al tientallen geplaatst verspreid over Aruba. De kunstmatige nesten zijn ontworpen door Gian Nunes van Parke Nacional Aruba. Hij wordt door ABC ‘zeer getalenteerd’ genoemd.
ABC vecht al jaren voor natuurbescherming, maar had naar eigen zeggen niet verwacht dat er ook vanuit de regering belangstelling is voor het Shoco Conservation Project. Minister Ursell Arends (Raiz) van Milieu bracht een verrassingsbezoek aan het ontwikkelingsplan en liet weten de bescherming van de shoco te steunen. ,,Eindelijk een minister die hart heeft voor de Arubaanse natuur”, aldus ABC.
De projecteigenaren tonen volgens ABC aan dat het zeer goed mogelijk is om bouwplannen en natuur met elkaar op een verantwoorde manier in balans te brengen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).