Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De minister van Justitie en Sociale Zaken, Rocco Tjon (MEP), betreurt de aanval van het parlement op zijn kinderen toen hij het ministerschap aanvaarde. Vooral omdat meerdere parlementariërs zelf een maatschappelijke of medische achtergrond hebben.

roccoTjon kwam naar het parlement om vragen te beantwoorden over zijn persoonlijke situatie. Hij is vader van vier kinderen, één kind is overleden. Tjon stelde dat hij met name door de oppositie is aangevallen toen bekend werd dat hij minister werd. ,,In het parlement zitten veel mensen die ervaring hebben op het gebied van sociale zaken.” Hij draaide de situatie echter om en bedankte met name Miguel Mansur (Accion21), Marisol Lopez-Tromp (MAS), Gerlien Croes (AVP) en Mervin Wyatt-Ras (AVP). ,,Door jullie vragen krijg ik opnieuw de kans om via dit platform aan mijn kind te laten zien dat ik niets verschil en de waarheid spreek.” Tjon noemde specifiek Wyatt-Ras en Lopez-Tromp die beiden van origine maatschappelijk werker zijn en Misha Raymond (Raiz) die kinderpsycholoog is.
Het parlement kreeg documenten ter inzage over de casus met een van zijn kinderen. Het was bewust ter inzage, omdat in de documenten privacygevoelige informatie staat. Tjon wil niet dat er foto’s van worden gemaakt. Tjon vertelde dat de zaak grondig is onderzocht door Nederlandse experts. De reden was dat hij toentertijd bij de politie werkte en de moeder van het kind werkte bij het Openbaar Ministerie. ,,Ik heb zelf aangedrongen op grondig onderzoek, om duidelijk te maken dat het valse beschuldigingen zijn. De zaak is in hoger beroep behandeld en ook toen konden de drie rechters niets vinden.”
Helaas, vertelt Tjon, is het hem niet gelukt om een omgangsregeling te treffen voor het betreffende kind. ,,Je komt altijd in je leven op een punt dat je moet kiezen tussen jezelf of het welzijn van je kind. Je kunt in discussie blijven gaan met de moeder van het kind of je laat het thema rusten en je geeft je kind rust. Ik heb voor dat laatste gekozen. Mijn kind kan altijd zelf later de keuze maken om voor zijn rechten op te komen.” Hij vindt het dan ook vooral vervelend voor zijn kind dat het nu allemaal weer terugkomt. ,,Ik heb daar niet om gevraagd. Ik heb er een punt achter gezet. Ik vind het niet erg om over mijn kind te praten, want ik hou van hem net zoveel als van mijn andere drie kinderen.”
Minister Tjon is niet alleen gescreend als minister, maar hij is ook gescreend toen hij bij de politie in dienst trad. Voormalig minister van Justitie Arthur Dowers (AVP) merkte daarover op dat die screening van het KPA strenger is dan om minister te worden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).