Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Veel onderwijsstakeholders hebben bij de nieuwe minister van Onderwijs, Endy Croes (MEP), aangegeven dat wetgeving verouderd is en moet worden vernieuwd.

aruonderwijsDigitalisering en financiering zijn ook aandachtspunten. De bewindsman staat open voor een nieuwe aanpak.
Croes heeft aan alle stakeholders en departementen binnen het onderwijsveld gevraagd om samen met hem de prioriteiten te bepalen. ,,Ik vraag ze allemaal om mij drie prioriteiten te geven, zodat we kunnen zien wat het meeste haast heeft. Dan weten we wat we als eerste moeten aanpakken.” De minister verwacht dat wetgeving hoog op de agenda staat, maar zegt daarbij dat er andere experts nodig zijn om dit te kunnen aanpakken en wetgeving te vernieuwen.
Financiering en digitalisering zijn ook genoemd. De minister verwijst naar het rapport van het World Economic Forum 2018 ‘Future of job 2022 skills outlook’. Uit dat rapport blijkt dat er tegenwoordig functies zijn waarvoor digitalisering een vereiste is. Hij gaat ervanuit dat dit voor Aruba ook een prioriteit zal zijn.
,,Het ministerie van Onderwijs gaat het druk krijgen. Er is veel werk te doen en we zullen veel moeten vergaderen om te zorgen dat het onderwijs en de vakbonden in dezelfde richting gaan”, aldus Croes. Het kabinet-Wever-Croes II hanteert de Sustainable Development Goals (SDG’s) als uitgangspunt voor het onderwijsbeleid. De SDG’s zijn zeventien doelen die wereldwijd worden gehanteerd als leidraad. Daarbij staan de mens centraal, de planeet, vrede en samenwerking. SDG 4 staat voor onderwijs en kwaliteit voor iedereen. ,,Onderwijs is een van de krachtigste motoren om tot ontwikkeling en duurzaamheid te komen. Ik wil SDG 4 gebruiken als ons kompas.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).