Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba zal deze maand negen cruiseschepen verwelkomen. Dat zijn drie extra schepen vergeleken met september, toen kwamen zes cruiseschepen naar ons eiland.

F17 ARU cruiseToerisme-minister Dangui Oduber (MEP) maakte dit nieuws bekend. Hij wijst erop dat het cruisetoerisme in maart 2020 is stilgevallen door Covid-19. Cruiseschepen mochten wereldwijd niet uitvaren. Het duurde ruim 1 jaar en 3 maanden voordat de cruisemaatschappijen weer konden gaan varen. De Arubaanse regering en toerisme-instanties hebben er hard aan gewerkt om te zorgen dat de cruisemaatschappijen Aruba weer in hun schema opnamen. In juni van dit jaar was het zo ver, toen ontving Aruba voor het eerst weer een cruiseschip.

Minister Oduber laat weten dat Celebrity Cruises, Royal Caribbean Cruise Lines en Carnival Cruise Lines Aruba in oktober op hun programma hebben staan. De bewindsman zegt dat dit te danken is aan het pro-actieve beleid van Aruba Tourism Authority (ATA) en Aruba Ports Authority (APA). Zij verstrekken veel informatie over de situatie met Covid-19 op Aruba en ze laten weten wat de protocollen zijn die de cruisemaatschappijen moeten volgen.

Aruba doet het binnen de regio volgens de regering goed op het gebied van het cruisetoerisme. Het groeiend aantal cruiseschepen dat naar Aruba komt, is goed voor de Arubaanse economie. Het zorgt voor werkgelegenheid, het is voordelig voor touroperators, taxichauffeurs, restaurants en winkels.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.