Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het grootste laboratorium van Aruba is opnieuw geaccrediteerd. LabHOH heeft opnieuw het niveau ISO15189 gehaald. Dit is een hoge normering voor medische laboratoria.
labLabHOH is verantwoordelijk voor ruim 80 procent van alle laboratoriumtesten die op Aruba worden uitgevoerd. De accreditatie is geldig voor drie jaar, waardoor klanten en patiënten zeker weten dat de kwaliteit van de testen goed is.
Clustermanager Junaica Donata reageert op het nieuws: ,,De accreditatie is heel belangrijk voor ons, en zeker voor drie jaar. Vandaag is een belangrijke dag voor ons.” Ze feliciteert het team Microbiologie, dat zich heeft ingezet om aan alle normen te voldoen.
Teamleider Microbiologie Johan Ubijaan laat weten dat ze tijdens de eerste accreditatie alle processen hebben beschreven en dat alle processen ook zijn geïntroduceerd. Tijdens de tweede accreditatie kon het laboratorium van het Arubaanse ziekenhuis aantonen dat ze de processen goed onder controle heeft en dat ze hun werk precies doen. Alle processen zijn correct beschreven en ook goed geïmplementeerd.
Kwaliteitsfunctionaris microbiologie Ingmar Ramharakh merkt op dat het accreditatieproces van LabHOH ongeveer zes maanden heeft geduurd. Het team begon in februari met het indienen van de aanvraag en kreeg de goedkeuring in augustus.
De eerste stap op weg naar accreditatie is het indienen van een aanvraag. Documenten worden ingediend en geëvalueerd. Vervolgens vindt een audit plaats. Na die audit krijgt de aanvrager een rapport, waarin wordt vermeld wat er anders moet en wat ontbreekt. De aanvrager moet dit herstellen. De volgende stap is dat het auditteam advies uitbrengt aan de Raad voor Accreditatie. Deze Raad keurt het advies goed of wijst het af.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.