Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In de moordzaak op journalist Poentje Castro is een verdachte aangehouden. Het is de eerste aanhouding in deze zaak uit 2010. Het onderzoeksteam ‘denkt hiermee een persoon te hebben aangehouden die betrokkenheid heeft gehad bij de moord’, aldus het Openbaar Ministerie (OM) dat het nieuws gisteren bekendmaakte.

ApolloHet nieuws van de aanhouding sloeg bij de pers in als een bom. Woordvoerder Ann Angela meldde de pers via Whatsapp alleen om ‘in jullie e-mail te kijken’. De informatie over de aanhouding was door het OM via e-mail verstuurd.
De moord op Poentje Castro wordt door het OM de zaak Apollo genoemd. Het onderzoek gaat volgens het OM in volle vaart door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Diverse online media brachten het nieuws over de aanhouding in de zaak Apollo direct nadat het OM de pers had geïnformeerd.

Bon Dia schrijft over de journalist van Bon Dia, Luis Villegas, die gebruikmaakte van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Hij vroeg documenten van het Nederlandse Forensisch Instituut op, als bewijs in de zaak-Apollo. Volgens Bon Dia is het aan die documenten te danken dat het OM nieuwe informatie had en het KPA nieuwe instructies kon geven.

24Ora.com schrijft dat het de autoriteiten na elf jaar is gelukt om de eerste verdachte in de zaak van Poentje Castro aan te houden. Het waren rechercheurs die gisteren de aanhouding verrichten. Het OM heropende in april de zaak Apollo. Het Korps Politie Aruba (KPA) had van het OM nieuwe informatie gekregen en startte op basis daarvan weer een onderzoek. De autoriteiten zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer van de zaak weten, maar nog steeds niet praten.

Castro presenteerde het televisieprogramma ‘Un dia den bida’. Op de fatale dag in december 2010 werd hij ‘s ochtends dood aangetroffen in zijn huis, doodgeschoten. Hij is 47 jaar geworden. Het OM is er sindsdien nooit in geslaagd om een persoon aan te houden, maar heeft altijd gezegd dat de zaak open is en dat het onderzoek blijft doorgaan, aldus 24ora.com.

NoticiaCla bracht aanvullend het nieuws dat het in april van dit jaar was dat de politie met concrete nieuwe aanwijzingen een andere draai probeerde te geven aan de nog onopgeloste moordzaak. Sindsdien zijn er getuigen gehoord die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van de zaak. De autoriteiten doen, nu er een eerste aanhouding is verricht, een dringende oproep aan iedereen die meer informatie heeft, om zich te melden. Dat kan anoniem via de tiplijn 11141.

Aruba.nu meldt dat Poentje Castro niet alleen op Aruba bekend was van zijn tv-programma. Hij was ook betrokken bij Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot met een geheime camera filmde om een bekentenis over de verdwijning van Natalee Holloway uit hem te krijgen. Van der Eem heeft in 2008 Poentje Castro met de dood bedreigd.

 

 

Foto: Arubanative.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.