Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Vijf patiënten met Covid-19 die naar Colombia zijn gestuurd, zijn daar vorige week overleden. Twee coronapatiënten op Aruba zijn ook overleden.

arubaDaarmee stijgt het dodental naar 146. Directie Volksgezondheid maakte deze cijfers gisteren bekend. Van één van de op Aruba overleden patiënten bleek pas na diens dood dat deze besmet was met het coronavirus. Het aantal besmettingen staat op 590 en is daarmee weer iets opgelopen. Er kwamen gisteren 67 nieuwe besmettingen bij, inclusief 4 toeristen. Uit een analyse van DVG blijkt dat er nu gemiddeld dagelijks 60 nieuwe besmettingen bij komen.
In het ziekenhuis zijn 57 patiënten met corona opgenomen. Van deze groep liggen er 15 op de ICU en 42 op de algemene afdeling. In Colombia worden 16 coronapatiënten uit Aruba verpleegd op de intensive care.
DVG laat ook weten dat, sinds de deltavariant in juli op Aruba kwam, meer patiënten de strijd tegen corona verloren. DVG registreerde 39 doden, van wie er zes waren gevaccineerd.
Gisteravond heeft de regering van Aruba bekendgemaakt dat de avondklok vanaf morgen wordt opgeheven. De avondklok geldt sinds 22 augustus tussen 22.00 en 5.00 uur. Eerder werd op Aruba het begin van het nieuwe schooljaar uitgesteld tot 1 september. De regering maakte gisteren bekend dat de scholen vandaag inderdaad opengaan.
Het aantal coronabesmettingen is de laatste tijd wat afgenomen en het aantal gevaccineerden is flink gestegen. Vandaar dat de regering het verantwoord acht de avondklok op te heffen en de scholen open te laten gaan.
Er gelden wel nog steeds coronamaatregelen. Zo mogen in restaurants niet meer dan zes mensen aan een tafel zitten. Ook geldt er nog steeds een verbod op dansen en wordt het gebruik van een mondkapje aangeraden in openbare ruimtes. Tevens moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden..

‘Gezond en toch zuurstofgebrek’

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.