Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De hevige regenval die Aruba teisterde heeft voor veel overlast gezorgd. Straten liepen onder water en DOW zette pompen in om het water weg te krijgen. In diverse wijken viel de elektriciteit uit.

F13ARU wateroverlast 1Het Rode Kruis stuurde een team op pad om te inventariseren waar hulp het hardst nodig was. In de nacht van maandag op dinsdag regende het al behoorlijk en het bleef gisteren niet droog. Het Caribbean Weather Center waarschuwde ‘s ochtends voor meer slecht weer als gevolg van de passerende tropical wave. Voor Aruba werd zo’n 40 millimeter regen verwacht. De Meteorologische Dienst gaf ‘s middags een update dat er tussen maandag 08.00 uur en dinsdag 11.00 uur zo’n 19 millimeter regen was gevallen. Meteo gaf ook een aanvullende waarschuwing dat de harde wind (windkracht 4 tot 5) kon aanhouden en dat er meer regen werd verwacht. Vanwege de verzadigde grond zal extra regen voor nog meer overlast kunnen zorgen op de wegen.
Dienst Openbare Werken (DOW) had het de hele dag druk. In Pos Chiquito werd een waterpomp ingezet om overtollig water weg te krijgen. In samenwerking met het Korps Politie Aruba werden ondergelopen straten in Oranjestad, Playa Pabao, Pos Chiquito en in Zeewijk afgesloten.

Bij Seroe Patrishi is aannemer Mota-Engil bezig met werkzaamheden aan de papercliprotonde. Op de planning van gisteren stond dat het asfalteren, maar DOW liet weten dat dit door de regen niet kon doorgaan en dat de rotonde om die reden nog een paar dage langer gesloten zal blijven.

Elektriciteitsbedrijf Elmar kampte met meerdere problemen. In de omgeving van Palm Beach (Noord) en in Pos Chiquito viel de stroom uit als gevolg van de regen. Het kostte enkele uren voordat technici de storing hadden verholpen. Daarnaast zorgden de harde wind en de regen voor vele verkeersongelukken, die veel schade veroorzaakten aan de infrastructuur. Door de verzadigde grond vielen lantaarnpalen om of ze gingen scheef staan. Bomen waaiden om en raakten elektriciteitspalen. ,,Deze omstandigheden hebben wij niet in de hand”, stelde Elmar in een persverklaring. Elmar adviseerde de bevolking om afstand te houden bij omgevallen elektriciteitspalen. Technici waren de hele dag bezig om de schade op verschillende locaties te herstellen.

Het Rode Kruis stuurde een zogeheten assessmentteam op pad dat getroffen wijken introk om daar de schade te investeren. De hulporganisatie kreeg steun van een touroperator die voertuigen beschikbaar stelde om het team veilig over de natte wegen te laten rijden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).