Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Meer dan duizend coronabesmettingen. We kunnen zo niet doorgaan.” Dat zei demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) gistermiddag nadat de nieuwe cijfers bekend werden. Opnieuw zijn twee patienten overleden die niet waren gevaccineerd.

aruvaxHet aantal covidbesmettingen is gisteren opgelopen tot 1.053, met 137 nieuwe besmettingen. De twee overleden patienten brengen het totaalaantal Covid-19-doden op 115. Onder de 137 nieuwe besmettingen zijn 132 ingezetenen, wat de lokale besmettingsgraad op 28 procent brengt. In het ziekenhuis lagen gisteren 46 Covid-19-patiënten, van wie zeven op de ICU. Van deze 46 patiënten zijn er 28 (64 procent) niet gevaccineerd.
Door het grote aantal besmettingen is personeel van Directie Volksgezondheid hard nodig bij bron- en contactonderzoek, isolatie, quarantaine en vaccinatie. Dit gaat ten koste van de andere dienstverlening. De Dienst Besmettelijke Ziektes heeft ‘geen andere keuze’ dan de reguliere dienstverlening aan te passen, omdat personeel elders nodig is. Andere vaccinaties, zoals voor gele koorts en hepatitis b, worden nu op één dag in de week gegeven. Een afspraak moet online worden gemaakt. De documenten die klanten moeten inleveren voor gezondheidsverklaringen, moeten in de brievenbus worden gedeponeerd. De dienst neemt zelf telefonisch contact op met de aanvrager. Voor meer informatie kan worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of worden gebeld naar 5224239 of 5224241.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).