Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het ondernemersklimaat is in het tweede kwartaal van 2021 enorm verbeterd. 61,3 Procent van de bedrijven verwacht in de komende twaalf maanden een positieve economische groei. Ondernemers verwachten echter ook dat de prijzen zullen gaan stijgen.

arubusinessDat blijkt uit de Business Perception Survey (BPS) over het tweede kwartaal van 2021, die de Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft afgerond. Het onderzoek kijkt naar het economisch gevoel van lokale bedrijven en analyseert wat de impact van de Covid-19-pandemie op hun bedrijfsactiviteiten is.
De Business Perception Index (BPI), die bij de BPS hoort, is gestegen in het tweede kwartaal van 2021. De BPI laat de huidige omstandigheden zien en meet de economische omstandigheden op korte termijn. De BPI is gestegen naar 106,5. Deze hoge index komt doordat het ondernemerssentiment is verbeterd. Ondernemers zijn positiever door de huidige economische omstandigheden en door de economische verwachtingen op de korte termijn. Slechts een derde van de respondenten verwacht nog een impact van de Covid-19 pandemie op de bedrijfsomzet. Bijna alle ondernemers verwachten wel dat de prijzen in het komende jaar gaan stijgen.
De BPI van de huidige economische toestand steeg naar 105,4, dat komt neer op een toename 93,7 in het eerste kwartaal van 2021. De index voor toekomstige economische omstandigheden steeg ook, van 102,7 in het eerste kwartaal van 2021 tot 107,7 in het tweede kwartaal van 2021. Een ruime meerderheid, 61,3 procent, van de respondenten verwacht in het komende jaar een positieve economische groei.
De BPS heeft ook gekeken naar de impact van de pandemie op het verkopen van bedrijven en de noodzaak om noodfinanciering aan te vragen. Slechts een derde van de respondenten (32,5 procent) verwacht dat er een impact zal zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.