Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Benny Sevinger (AVP), die hoofdverdachte is in een strafzaak, is gisteren door gouverneur Alfonso Boekhoudt beëdigd als Statenlid.

sevingerZijn voorlopige hechtenis werd eerder deze week geschorst, waardoor hij kon toetreden tot het parlement. Demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) vindt dat het parlement heeft gefaald.
,,Voor het eerst is een verdachte - die tijdelijk op vrije voeten is gesteld - beëdigd als parlementslid terwijl het strafrechtelijk onderzoek nog loopt. Hij wordt verdacht van corruptie. Dat het zover heeft kunnen komen, betekent dat er veel dingen fout zijn gegaan en dat mensen fouten hebben gemaakt. De persoon in kwestie en zijn politieke partij hadden dit kunnen voorkomen. Het parlement heeft geprobeerd om de wet te veranderen, maar kreeg niet voldoende steun. Burgers hebben de verdachte gesteund door op hem te stemmen.”
,,Als parlementariër vind ik dat het parlement heeft gefaald. Ik voel een enorme schaamte. De situatie geeft me echter veel kracht om door te gaan met de strijd en om deze situatie te corrigeren. We moeten een meerderheid overtuigen dat de wet moet worden veranderd. Parlementaire integriteit moet een stevige basis hebben.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).