Al het nieuws

 Van onze correspondent
Oranjestad – De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.
sevingerIn een persverklaring laat het OM weten dat de advocaat van Sevinger het verzoek had ingediend om de voorlopige hechtenis te schorsen. Aangezien het strafrechtelijk onderzoek nagenoeg is afgerond, besloot het OM dat ze zich ‘in dit stadium van het onderzoek niet langer verzet tegen het verzoek’. De rechter-commissaris nam het verzoek over. Het OM heeft wel voorwaarden gesteld aan de schorsing en die voorwaarden zijn door de rechter-commissaris overgenomen. Wat die voorwaarden zijn, meldt de persverklaring niet.
De advocaat van Sevinger, David Kock, heeft aan NoticiaCla bevestigd dat er inderdaad voorwaarden aan de schorsing zijn gesteld. Het zijn gebruikelijke voorwaarden, zoals dat de verdachte geen andere delicten mag plegen of contact mag hebben met andere verdachten in de strafzaak Avestruz. Als de officier van justitie of de rechter Sevinger oproept, is hij verplicht om te verschijnen.
Sevinger is nog steeds hoofdverdachte in de zaak Avestruz, die te maken heeft met de uitgifte van erfpachtterreinen tussen 2009 en 2017. Hij werd op 26 mei aangehouden, op verdenking van persoonlijk gewin, omkoping, ambtsmisbruik en het faciliteren van de uitgifte van overheidsterreinen. Ondanks het feit dat hij verdachte is in een strafzaak, bleef Sevinger op de lijst van AVP staan en was hij kandidaat tijdens de verkiezingen op 25 juni. Hij haalde zelfs voldoende stemmen om in het parlement te komen. Zover kwam het niet, want de gouverneur van Aruba nam de beslissing om Sevinger niet te beëdigen. ,,Dit Statenlid zit momenteel in voorlopige hechtenis in het KIA, waardoor hij op dit moment geen invulling kan geven aan zijn ambt als Statenlid”, aldus een verklaring van het Kabinet van de Gouverneur. Zodra Sevinger echter wel aan de slag kan gaan als parlementariër, zal hij worden opgeroepen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.