Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het parlement heeft vrijdagavond de begroting 2021 unaniem goedgekeurd. De AVP-fractie was niet aanwezig. Demissionair minister Dangui Oduber (MEP) van Toerisme, Volksgezondheid en Sport informeerde het parlement dat het toerisme zich beter herstelt dan verwacht.

ArubegrotingEind 2021 wordt een herstel van 76 procent verwacht, vergeleken met 2019. Toen de pandemie begon, werkte Aruba Tourism Authority (ATA) drie scenario’s uit. Een conservatief, een voorzichtig optimistisch en een optimistisch scenario. In het meest optimistische scenario voor 2021 rekende ATA op een herstel van 55 procent van het toerisme, vergeleken met 2019. Minister Oduber zei in zijn toelichting dat het op dat moment nog niet bekend was dat Aruba het Pfizer-vaccin zou krijgen. Intussen is Aruba druk bezig met vaccineren, op dit moment zijn meer dan 72.000 personen tegen Covid-19 gevaccineerd. De Aruba Health App wordt gebruikt en andere innovatieve technieken worden ingezet. Volgens de laatste verwachtingen doet Aruba het beter dan het meest optimistische ATA-scenario. In plaats van 55 procent verwacht ATA een toeristisch herstel van 76 procent in 2021.
Minister Oduber is hier zeer tevreden over, vooral omdat de Covid-19-pandemie er nog steeds is. Door de deltavariant stijgt het aantal casussen nog steeds. De minister van Volksgezondheid raadt daarom iedereen die nog niet is gevaccineerd, aan om dit alsnog te doen.
Tijdens de behandeling van de begroting zag minister Oduber dat een aantal nieuwe parlementsleden niet wist wat hun werk inhoudt en wat hun verantwoordelijkheid is. Ze kenden de regels van het parlement niet. Ze wisten niet dat ze de presentielijst moesten tekenen en dat ze, als ze het woord willen voeren, ook de sprekerslijst moeten tekenen. De hele AVP-fractie was tijdens de behandeling van de begroting niet aanwezig.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).