Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba registreerde donderdag 130 actieve gevallen van corona: 65 ingezetenen en 65 toeristen. Volgens het crisisteam heeft de stijging te maken met de Deltavariant, die besmettelijker is.
F17 ARU coronaOnder de zieke toeristen bevinden zich ook Arubaanse studenten die in het buitenland studeren en voor vakantie op Aruba zijn. Ondanks de snelle toename zei demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) donderdagochtend in een persconferentie toch dat ‘we in de goede richting gaan’. Daarmee bedoelt de premier dat de stijging geen reden is om alarm te slaan, omdat het ziekenhuis over voldoende capaciteit beschikt. De stijging is wel een reden om in de komende dagen eventuele maatregelen voor te bereiden.
,,Ik doe daarom opnieuw een dringend beroep op elke burger om voor zichzelf te zorgen. De meest effectieve methode is vaccineren.” Wever-Croes erkent dat onder de actieve gevallen ook mensen zitten die wel degelijk gevaccineerd zijn. ,,Zij hebben het virus toch opgelopen, maar zijn er niet zo ziek van geworden.” Het crisisteam ziet ook dat wie niet gevaccineerd is en Covid-19 krijgt, zieker wordt en in veel gevallen moet worden opgenomen in het ziekenhuis.
De overheid is op dit moment bezig om kinderen te vaccineren die ouder zijn dan 12 jaar. Die vaccinaties worden gegeven in de sporthal van Santa Cruz, en het is niet nodig om een afspraak te maken. Het kind dat wordt gevaccineerd, moet wel een ouder bij zich hebben. Ook Arubaanse jongeren, die in het buitenland studeren en nu voor vakantie op Aruba zijn, kunnen zich laten vaccineren. Ze moeten wel voor minimaal drie weken op Aruba zijn. In die drie weken krijgen ze beide vaccinaties. ,,De vaccinatiecentra zijn nog open, iedereen kan daar gebruik van maken. Er is geen reden om niet te worden gevaccineerd”, stelt de premier. Wie er toch voor kiest om zich niet te laten vaccineren, moet zorgen dat het immuunsysteem sterk is. ,,De regering dwingt niemand om zich te laten vaccineren, het is en blijft een keuze van de burger.”
De premier benadrukt dat, ondanks de toename in actieve gevallen, Aruba vooruit wil gaan. ,,We gaan in de goede richting, want het eiland heeft weer veel toeristen. Het land bloeit op. Mensen die hun baan verloren, slagen er weer in om werk te vinden. Al is er nog steeds een groep mensen die afhankelijk is van regeringssteun.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).