Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Het nieuwe parlement is beëdigd en de tijdelijke nieuwe parlementsvoorzitter en vicevoorzitter zijn gekozen.

aruparlementDat zijn Edgard Vrolijk (MEP) en Ursell Arends (Raiz). Van de 21 nieuwe Statenleden zijn er gisteren 20 door gouverneur Alfonso Boekhoudt beëdigd in de vergaderzaal van het parlement. Alleen Benny Sevinger (AVP) ontbrak. Hij zit in detentie en de gouverneur heeft hem woensdag laten weten dat hij om die reden nog niet kan worden beëdigd.

Van de 20 parlementsleden is een aantal nieuw in het parlement en een aantal heeft al parlementaire ervaring. Na het afleggen van de eed of belofte werden Vrolijk tot voorzitter en Arends tot vicevoorzitter gekozen. Hun functies zijn tijdelijk, omdat nog niet bekend is welke parlementariërs minister worden. Als Vrolijk of Arends een ministerspost krijgt, kan hij geen parlementsvoorzitter zijn. In dat geval vindt er een nieuwe verkiezing plaats voor de nieuwe (vice)voorzitter.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.