Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Het nieuwe parlement is beëdigd en de tijdelijke nieuwe parlementsvoorzitter en vicevoorzitter zijn gekozen.

aruparlementDat zijn Edgard Vrolijk (MEP) en Ursell Arends (Raiz). Van de 21 nieuwe Statenleden zijn er gisteren 20 door gouverneur Alfonso Boekhoudt beëdigd in de vergaderzaal van het parlement. Alleen Benny Sevinger (AVP) ontbrak. Hij zit in detentie en de gouverneur heeft hem woensdag laten weten dat hij om die reden nog niet kan worden beëdigd.

Van de 20 parlementsleden is een aantal nieuw in het parlement en een aantal heeft al parlementaire ervaring. Na het afleggen van de eed of belofte werden Vrolijk tot voorzitter en Arends tot vicevoorzitter gekozen. Hun functies zijn tijdelijk, omdat nog niet bekend is welke parlementariërs minister worden. Als Vrolijk of Arends een ministerspost krijgt, kan hij geen parlementsvoorzitter zijn. In dat geval vindt er een nieuwe verkiezing plaats voor de nieuwe (vice)voorzitter.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).