Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Stichting Monumentenfonds Aruba (SMFA) bestaat 25 jaar. Destijds werden in hetzelfde jaar drie organisaties opgericht die samen het drieluik voor het behoud van de Arubaanse monumenten vormden.
arumonumentenfondsNaast SMFA waren dat de Monumentenraad en het Monumentenbureau. Anne Witsenburg, directeur van SMFA, legde uit dat het geheim van succesvolle bescherming te vinden is in samenwerking. ,,We werken altijd goed samen met partners als de regering, culturele stichtingen, aannemers, de toerismesector, banken, scholen architecten en Nederlandse organisaties. We zouden graag met hen allemaal feestvieren rond dit jubileum, maar vanwege de coronacrisis kan dat niet.”
In de 25 jaar van haar bestaan is Stichting Monumentenfonds Aruba eigenaar geworden van dertien monumenten. Dat zijn deels gebouwen, deels objecten. Er zijn twaalf monumenten gerestaureerd en momenteel wordt gewerkt aan de watertank in Rancho en Cas Tan Tin in Pos Abou. De restauratie van Botica Aruba is bijna klaar.
Voor elk monument is een organisatie gezocht om het gebouw te gebruiken. De huur die dat oplevert helpt SMFA om weer nieuwe projecten te beginnen en gerestaureerde monumenten te onderhouden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).