Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Als onderdeel van de inspanningen om investeringen in Aruba te bevorderen, organiseerde Directie Economische Zaken, Handel en Industrie (DEZHI) deze week de ‘Aruba Investment Summit 2021’. investeringstopDe top werd bijgewoond door 341 deelnemers uit onder andere Aruba, de Verenigde Staten, Nederland, Trinidad&Tobago, en Curaçao.
Minister Xiomara Maduro van Economische Zaken verrichtte de opening. ,,In een economie waar handel en investeringen de economie kunnen vormgeven en veranderen, zijn partnerschappen de sleutel tot succes. In de Aruba Trade Board combineren we kennis en expertise en leiden een gecoördineerde inspanning om de internationale handel en investeringen te stimuleren voor Arubaanse ondernemingen. De samenstelling van de Aruba Trade Board is zodanig dat er een structureel partnerschap ontstaat tussen de publieke sector en de private sector, met de Aruba Chamber of Commerce, de Aruba Trade en Industry Association en de Free Zone Aruba als leden. Via instellingen als Arina en de Aruba Trade Board, kan Aruba zijn nieuwe veelbelovende sectoren promoten bij investeerders om meer banen te creëren, meer economische activiteit en nieuwe economische sectoren. Door investeerders te laten weten dat Aruba meer kansen heeft buiten de belangrijkste economische pijler kunnen we innovatie, efficiëntie en kwaliteit aantrekken en kunnen we bouwen aan een veerkrachtige Arubaanse economie.”
Het doel van de ‘Aruba Investment Summit 2021’ was om zowel lokale als internationale investeerders aan te trekken die willen investeren in Aruba; Aruba in de schijnwerpers te zetten als bestemming voor investeerders en te focussen op de commerciële kansen binnen de veelbelovende sectoren. De bewindsvrouw heeft er alle vertrouwen in dat dat is gelukt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.