Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Birdlife Conservation (ABC) heeft via Facebook een open oproep gedaan aan meerdere organisaties om een einde te maken aan de structurele vernieling van de Arubaanse natuur. De oproep is gericht aan Aruba Hotel and Tourism Association, Aruba Timeshare Association, Aruba Tourism Authority en Korps Politie Aruba.

arubirdDiverse off-road adventurebedrijven zorgen voor een structurele vernieling van de natuur van Aruba, stelt ABC. Deze bedrijven zijn door de toeristische sector opgericht en worden door hen gepromoot. ,,De sector heeft zich ontwikkeld tot een kankerachtig uitvloeisel van door hebzucht gedreven uitbuiting van wat toebehoort aan de kinderen van Aruba”, stelt ABC. De stichting zegt dat harde maatregelen en handhaving nodig zijn om deze aanhoudende misdaad tegen de natuur van Aruba te stoppen.

ABC plaatste foto’s op zijn Facebookpagina van toeristen die gisterochtend door Bubali Wetlands reden. In dit gebied bevindt zich een vogelreservaat. De organisatie toont hiermee aan wat zij bedoelt met structurele vernielingen aan de natuur. Dat is de reden van de open oproep aan de autoriteiten om deze activiteiten een halt toe te roepen. ABC doet daarnaast een dringend beroep aan degene die dit ‘adventure tourism’ promoot, om de verantwoordelijkheid te nemen en met een promotiecampagne op te komen voor de natuur.
ABC heeft de kentekennummers van de betrokken voertuigen die gisterochtend door het natuurgebied reden. De stichting hoopt dat de politie deze personen kan aanspreken op hun gedrag of hun een boete kan opleggen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).