Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Advocaat David Kock vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) op een bijzondere manier handelt rond de aanhouding van zijn cliënt Benny Sevinger. De oud-minister van Infrastructuur werd gisteren in een koffiehuis aangehouden, voor het oog van tientallen getuigen.

ARU Benny SevingerKock vindt het merkwaardig dat zijn client in maart nog van het OM te horen kreeg dat er voor 1 september geen beslissing genomen zou worden over eventuele strafrechterlijke vervolging, zo zei hij tegen Patrick Paskel van 24ora.com.

,,Nu, enkele weken voor de verkiezingen, wordt hij aangehouden voor ondervraging.” De advocaat vindt de manier van aanhouden, terwijl Sevinger koffie dronk met vrienden, ‘een onnodige show’. ,,Mijn cliënt is steeds beschikbaar geweest voor het beantwoorden van vragen.”

De raadsman verwacht dat de voormalig bewindsman voorlopig niet op vrije voeten komt, gezien de enorme berg aan materiaal die het OM in drie jaar onderzoek bijeen heeft gebracht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.