Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Advocaat David Kock vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) op een bijzondere manier handelt rond de aanhouding van zijn cliënt Benny Sevinger. De oud-minister van Infrastructuur werd gisteren in een koffiehuis aangehouden, voor het oog van tientallen getuigen.

ARU Benny SevingerKock vindt het merkwaardig dat zijn client in maart nog van het OM te horen kreeg dat er voor 1 september geen beslissing genomen zou worden over eventuele strafrechterlijke vervolging, zo zei hij tegen Patrick Paskel van 24ora.com.

,,Nu, enkele weken voor de verkiezingen, wordt hij aangehouden voor ondervraging.” De advocaat vindt de manier van aanhouden, terwijl Sevinger koffie dronk met vrienden, ‘een onnodige show’. ,,Mijn cliënt is steeds beschikbaar geweest voor het beantwoorden van vragen.”

De raadsman verwacht dat de voormalig bewindsman voorlopig niet op vrije voeten komt, gezien de enorme berg aan materiaal die het OM in drie jaar onderzoek bijeen heeft gebracht.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).