Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes heeft haar advocaten opdracht gegeven aangifte te doen tegen Benny Sevinger. Ze vindt dat hij zich schuldig maakt aan ‘smaad en laster’ jegens haar.
sevingerSevinger vertelde in een videoboodschap dat hij een dossier heeft samengesteld over het handelen van premier Evelyn Wever-Croes. Hij heeft dat in zijn kantoor achtergelaten en wil dat dat wordt overhandigd aan het OM. Volgens Sevinger bevat het dossier bewijzen dat de premier het terrein van het waterpark voor 17 miljoen dollar heeft verkocht.
Voor de premier is hiermee de maat vol. ,,Ik betreur dat deze man in zijn wanhoop mij hiervan beschuldigt. Het is absoluut onwaar. Ik heb nooit een ander terrein bezeten dan het stuk grond waar ik op woon. Sevinger wordt aangehouden op verdenking van corruptie en het enige dat hij ter verdediging weet aan te voeren is het beschuldigen van anderen. Ik vind het triest.”
De bewindsvrouw vindt de beschuldigingen passen in het patroon dat de AVP de afgelopen weken laat zien. ,,Vorige week loog kandidaat Selena Kock dat ik naar Nederland zou hebben gebeld om over haar te praten. Daarna wist Gerlien Croes te vertellen dat de bezuiniging van vijf miljoen op de zorg helemaal niet door Nederland was gedicteerd. Dat was ook een leugen. Daarna meldde de AVP-krant Awe Mainta dat ik geweigerd zou hebben om Pisas te ontvangen. Ook dat klopte niet. Het is een web van leugens. Onlangs beweerde Mike Eman zelf dat ik de politie zou hebben geïnstrueerd om hun campagnebijeenkomst op te breken. Ze overtraden de regels en daarom trad de politie op. Dat had niets met mij te maken. Nu komt Sevinger weer met leugens.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).