Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Nadat zaterdag de stroom uitviel op een groot deel van Aruba door een technisch probleem bij elektriciteitsproducent WEB, was gisteren Elmar er verantwoordelijk voor dat een groot deel van Eagle zonder stroom zat.

aruWEBHet komt de laatste tijd vaker voor dat de bedrijven in Eagle getroffen worden door een stroomstoring. Hoewel een officiele verklaring nog niet is gegeven, lijkt het erop dat er bij werkzaamheden aan een hoofdkabel, iets helemaal verkeerd is gegaan. Er wordt al weken gewerkt aan een nieuwe kabel door het gebied.
Zaterdag was er een technisch probleem bij WEB. Daardoor viel een boiler uit en viel een belangrijk deel van de stroomproductie weg. Wat niet hielp om de storing op te heffen was dat de technici er niet in slaagden de gasturbine op te starten. Daardoor duurde het langer dan verwacht om voldoende stroom ter beschikking te krijgen.
Voor bedrijven is de stroomuitval een kostbaar probleem. Betalingen kunnen niet worden verricht en daardoor kunnen klanten niet worden geholpen. Ondernemers hebben de indruk dat WEB en Elmar niet langer werken met als filosofie om de stroomvoorziening zo betrouwbaar mogelijk te regelen. Dat is onbegrijpelijk, zeker in de contekst van de grote investeringen die de afgelopen decennia zijn gedaan bij WEB en Elmar. De ondernemers willen graag op korte termijn een verklaring over de stroomuitval, maar de energiebedrijven hebben die, tegen hun gewoonte in, nog niet gegeven.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).