Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Voormalig minister Marisol Lopez-Tromp doet als lijsttrekker van Movimiento Aruba Soberano (MAS) mee aan de komende verkiezingen. Binnen de partij bekleedt ze de functies van voorzitter en partijleider.

MASLopez-Tromp wordt bijgestaan door haar zus Lelicia Tromp als penningmeester en Alexander Wernet als secretaris. Voormalig MAS-leider Holmo ‘Ommi’ Henriquez hield zich eerder deze week nog op de vlakte. Wel had hij eerder al aangegeven de politiek vaarwel te willen zeggen om meer tijd aan zijn bedrijf te kunnen besteden. Henriquez stichtte de partij op 17 di september 2015 ter nagedachtenis aan zijn vader die op 17 di september 2001 overleed. De deelname van MAS aan de verkiezingen van 2017 was niet echt succesvol. De partij haalde slechts 287 stemmen.

De onverwachte val van het kabinet op 30 maart en de vervroegde verkiezingen, hadden grote gevolgen voor politici die op dat moment niet bij een partij waren aangesloten. Het bleek niet meer mogelijk om nog nieuwe partijen te laten meedoen aan de komende verkiezingen. Voor Lopez-Tromp betekende dit dat haar enige keus toetreden tot een bestaande partij was.
Tromp begon haar politieke carrière bij de MEP. In 2013 stond ze op de lijst van de AVP. Bij de laatste verkiezingen werd het POR en nu dus MAS.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.