Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Hospital Horacio Oduber begint aan de grenzen van zijn capaciteit te komen. ,,De druk is bij ons erg hoog”, vertelde directeur Jacco Vroegop aan Noticiacla.com.

ARU HOHDe vraag is hoeveel patiënten uit Bonaire of Curaçao nog kunnen worden opgenomen. Alle zorg, behalve voor kankerpatiënten en spoedgevallen, is al opgeschort om plaats te maken voor coronapatiënten van de zustereilanden. ,,We kunnen er bijna geen meer bij hebben”, gaf Vroegop toe.

De uitdaging is groot voor het personeel dat de patiënten verzorgt. Er zijn 22 bedden op de intensive care, waarvan er continu 19 of 20 bezet zijn. Omdat er altijd een bed beschikbaar moet zijn voor een binnengebracht spoedgeval, kan er nog hooguit een coronapatiënt bij.

De coronasituatie op Curaçao lijkt, net als die op Aruba, te verbeteren, waardoor het personeel wellicht binnenkort opgelucht kan ademhalen. Vroegop:,,We houden de zaak in de gaten. Als het mogelijk is, worden patiënten naar hun eigen eiland teruggebracht. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd, omdat hun fysieke conditie dat niet toeliet. Hopelijk kan het binnenkort wel, want we zitten aan de grens.”