Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba ontving zaterdag het hoogste aantal vliegtuigen dat op één dag op Luchthaven Reina Beatrix landde, sinds het begin van de coronapandemie. Naar schatting kwamen meer dan dertig vliegtuigen naar het eiland, met meer dan 3.500 passagiers.
vliegtuigenHet ging voornamelijk om Amerikaanse toeristen die met een negatieve PCR-test het land mogen binnenkomen. Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie is het toerisme op het eiland heel erg gedaald, maar begint voorzichtig weer op te krabbelen.
De Arubaanse luchthavenautoriteit verwacht dat de passagiersaantallen op het eiland verder gaan stijgen nu de vraag naar vliegreizen op de Amerikaanse markt weer toeneemt, en steeds meer Amerikanen zijn gevaccineerd. Verschillende luchtvaartmaatschappijen in de VS hebben doorgegeven de capaciteit te gaan uitbreiden. Het totale aantal vliegbewegingen heeft afgelopen week een nieuw hoogtepunt bereikt met meer dan 150 vluchten en bijna 16.000 aankomsten in een week. Zaterdag was de drukste dag van deze week.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).