Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba ontving zaterdag het hoogste aantal vliegtuigen dat op één dag op Luchthaven Reina Beatrix landde, sinds het begin van de coronapandemie. Naar schatting kwamen meer dan dertig vliegtuigen naar het eiland, met meer dan 3.500 passagiers.
vliegtuigenHet ging voornamelijk om Amerikaanse toeristen die met een negatieve PCR-test het land mogen binnenkomen. Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie is het toerisme op het eiland heel erg gedaald, maar begint voorzichtig weer op te krabbelen.
De Arubaanse luchthavenautoriteit verwacht dat de passagiersaantallen op het eiland verder gaan stijgen nu de vraag naar vliegreizen op de Amerikaanse markt weer toeneemt, en steeds meer Amerikanen zijn gevaccineerd. Verschillende luchtvaartmaatschappijen in de VS hebben doorgegeven de capaciteit te gaan uitbreiden. Het totale aantal vliegbewegingen heeft afgelopen week een nieuw hoogtepunt bereikt met meer dan 150 vluchten en bijna 16.000 aankomsten in een week. Zaterdag was de drukste dag van deze week.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.