Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De hotels waren in maart maar voor ruim een derde bezet. Ook de prijzen lagen een stuk lager dan voor corona.

aruhotelsAruba Hotel & Tourism Association (Ahata) heeft de nieuwste gegevens over hotelprestaties gepubliceerd, waarin wordt gemeld dat de hotels in Aruba in maart 2021 een gemiddelde bezettingsgraad van 36,4 procent kenden. Dat is ongeveer veertig procent van de bezetting in topjaar 2019.
De bezettingsgraad was 36,4 procent, wat 12 procent lager is dan een jaar geleden en 60 procent lager dan in maart 2019. Hierbij speelt een rol dat de grenzen van Aruba op 17 maart 2020 werden gesloten.
Het gemiddelde dagtarief ADR daalde met 16 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 278,23 dollar. De ADR in maart was dit jaar 18 procent lager dan in 2019.
De omzet per beschikbare kamer RevPar daalde met 26 procent tot 101,35 dollar. De RevPar was 66 procent lager dan in 2019.
De vooruitzichten voor april zijn dat de hotels gemiddeld voor 52 procent gevuld zijn. Dat betekent 59 procent van de bezetting die in 2019 werd gerealiseerd. Voor de maand mei zijn de vooruitzichten respectievelijk 48 en 58 procent. Ahata verwacht dat de bezettingsgraad over het tweede kwartaal van dit jaar uitkomt op vijftig procent, oftewel 61 procent van wat in 2019 werd gerealiseerd. Voor het hele jaar 2021 komen de cijfers dan uit op 55, respectievelijk 65 procent.

De timeshareresorts die lid zijn van Ahata kenden in maart een bezettingsgraad van 68 procent en verwachten een gemiddelde bezettingsgraad van 71 procent voor april 2021.
Ahata-hotels zijn Amsterdam Manor Beach Resort, Barceló Aruba, Boardwalk Boutique Hotel, Brickell Bay Beach Club, Bucuti & Tara Beach Resort, Courtyard by Marriott, Divi & Tamarijn All-Inclusive, Eagle Aruba Resort, Holiday Inn Resort Aruba, Hyatt Regency Aruba , Hyatt Place Aruba Airport, Manchebo Beach Resort, Marriott Aruba & Stellaris Casino, Paradera Park, Renaissance Aruba Resort, The Ritz-Carlton Aruba, RIU Palace Aruba, RIU Palace Antillas, Talk of the Town Hotel, Divi Aruba Phoenix, Divi Dutch Village, Divi Village Golf, La Cabana, Marriott Ocean Club en Marriott Surf Club.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.