Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA) meldt dat de passagiersaantallen gestaag blijven stijgen in het drukke luchtruim van Aruba, nu de vraag naar vliegreizen op de Amerikaanse markt toeneemt.

aruba airportVerschillende luchtvaartmaatschappijen hebben doorgegeven de capaciteit te gaan uitbreiden.
Het totale aantal bewegingen zal naar verwachting een nieuw hoogtepunt bereiken sinds een jaar, met 151 vluchten en 15.932 aankomsten in de loop van de eerste volle week van april 2021. De drukste dag voor aankomende passagiers is naar verwachting zaterdag 10 april, wanneer luchthaven Reina Beatrix zoals het er nu naar uitziet, 3.500 aankomende passagiers en 30 vliegtuigen krijgt te verwerken. 
Het herstel in de Verenigde Staten (VS) was sterk; de totale stoelcapaciteit bereikte 72 procent van het pre-pandemische niveau van 2019 in het eerste kwartaal van 2021. Langzaam maar zeker wijzen de gegevens erop dat de capaciteit van week tot week op zijn minst herstelt in de belangrijkste regionale markten. De hamvraag blijft ‘reizigersvertrouwen’ terwijl de betrokkenen vooruitkijken naar het tweede kwartaal van het jaar. De industrie wacht verder reikhalzend op nieuws over vaccinatiepaspoorten en de wereldwijde acceptatie van een dergelijk programma.
,,We zijn verheugd om te zien dat vliegreizen in een zeer gestaag tempo aan het aantrekken zijn, vooral vanuit onze belangrijkste markt, de VS. We zijn optimistisch dat Amerikaanse maatschappijen in de zomer (april/mei) 2021 een pre-pandemisch capaciteitsniveau zullen bereiken. We zien ook een stijgende trend in de wekelijkse passagiersbeladingsgraad bij aankomst. De afgelopen weken bereikte het percentage bezette stoelen aan boord van de vliegtuigen een nieuw hoogtepunt van 64 procent versus een gemiddelde bezettingsgraad in 2019 van 85 procent”, zegt Jo-Anne Meaux-Arends, manager Air Service Development bij AAA.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.