Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Direct na de verklaring van premier Evelyn Wever Croes dat de regering is gevallen, heeft minister Andin Bikker van Justitie zijn partij POR vaarwel gezegd. De bewindsman gaf aan dat hij voorstander is van vervroegde verkiezingen.


porInhoudelijk zei Bikker dat hij vindt dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar een stichting van partij POR, duidelijk maakt dat justitie werkt zonder aanziens des persoons. ,,Ik ga er verder niet op in, want het onderzoek moet zijn beloop hebben.”
Hij noemde de hele zaak triest en zijn relatie met POR al tijden een moeizame. ,,Steeds weer ben ik geconfronteerd met onaangename verrassingen. Ik ben het zat. Ik herken mezelf niet meer in de partij en heb daarom besloten afstand te nemen van POR.
Ook parlementariër Dellanire Maduro heeft de partij POR de rug toegekeerd. Ze gaat verder als onafhankelijk Statenlid.
Maduro liet weten dat ze onaangenaam verrast was dat ze via de media moest vernemen dat het OM onderzoek doet naar het fractiegeld van POR. Daar zouden malversaties mee zijn gepleegd. Voor Maduro reden om haar partijlidmaatschap per direct neer te leggen.
Ze benadrukte dat ze niets te maken heeft het de stichting die het fractiegeld van POR beheert, noch met de financiën van de partij.
Fractieleider Alan Howell, tevens partijleider, wil niet al te veel zeggen over het onderzoek van het OM. Hij vindt dat het OM rustig zijn werk moet kunnen doen. Nu zijn collega Maduro zichzelf onafhankelijk heeft verklaard, blijft hij als enige POR-vertegenwoordiger over in de Staten.
Wel verduidelijkte Howell wat er aan de hand is. Iedere fractie krijgt een bepaald budget ter beschikking uit de begroting van de Staten om haar werk te kunnen doen. Het OM doet onderzoek naar het geld van POR. Het OM heeft de partij per brief laten weten dat er onderzoek wordt gedaan naar het fractiegeld en dat daar voorlopig beslag op wordt gelegd. Volgens Howell moeten de mensen die de administratie van dat geld doen, verantwoording afleggen.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).