Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Crisis Team laat weten dat het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ruim 100 gevallen van een gemuteerd coronavirus heeft aangetroffen op Aruba.

arubaBij elkaar telt het eiland nu 97 gevallen van de Britse variant, 2 van de Zuid-Afrikaanse, 8 gevallen van de Mexicaanse, driemaal de Californische en een geval van de Braziliaanse variant.
De autoriteiten wijzen op de besmettelijkheid van de varianten en waarschuwen de bevolking om extra voorzichtig te zijn en besmettingen te voorkomen door de regels en protocollen te volgen. Het ziekenhuis begint al aan de grenzen van zijn mogelijkheden te komen en kan niet heel veel extra besmettingen aan. Vooral de Braziliaanse variant leidt tot zeer zware symptomen en verspreiding daarvan moet worden voorkomen. Wie ook maar de lichtste symptomen heeft, moet zich onmiddellijk melden bij de huisarts om getest te worden.

Intussen zijn gisteren weer 61 nieuwe gevallen van corona opgespoord, waarvan twee onder niet-ingezetenen. Twintig mensen werden negatief getest na isolatie of quarantaine. Er werden 700 tests afgenomen.
Momenteel zijn er 308 actieve besmettingen. Ook is weer iemand met het virus overleden. Het sterftecijfer staat nu op tachtig.
Het Horacio Oduber Hospital laat weten dat er 36 personen met corona worden verpleegd, van wie elf op de intensive care.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.