Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) heeft berekend dat de hotelbezetting in februari is uitgekomen op 27,9 procent. Dat is maar een derde van de bezetting een jaar geleden, maar de voorspellingen wijzen op voorzichtige groei in de komende maanden.

ahataDe prijs per kamer was 23,7 procent lager dan die van februari 2020 en kwam uit op 294,63 dollar. De RevPAR, de opbrengst per beschikbare kamer was 82,20 dollar, wat 76,2 procent lager is in vergelijking met een jaar eerder.
De vooruitzichten voor maart ten aanzien van de hotelbezetting zijn 35 procent. In april zou, in verband met Pasen, de bezetting uitkomen op 43 procent. Ahata verwacht bescheiden, maar gestaag herstel in 2021. Dat zou in het tweede kwartaal leiden tot een hotelbezetting van 44 procent en over heel 2021 uitkomen op 46 procent. Daarmee blijft het toerisme volgens de huidige vooruitzichten steken op 55 procent van de resultaten van topjaar 2019.
De timesharesector doet het een stuk beter. De bezetting is al enkele maanden stabiel. In februari kwam de bezetting uit op 58 procent en voor deze maand wordt zestig procent verwacht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.