Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De uitgebreide voorbereidingen voor de vaccinatiecampagne werpen hun vruchten af. De eerste vaccins zijn weggeprikt en de tweede lading arriveert morgen.

arucorona2Volgens plan komen dinsdag 11.700 vaccins van het merk Pfizer aan op Aruba. Alle mensen die de afgelopen weken hun eerste dosis hebben gehad, worden dan weer ingeënt, om zo goed mogelijk beschermd te zijn.
De tweede vaccinatieronde begint direct op 10 maart. Daarbij wordt in principe dezelfde volgorde gehanteerd als bij de eerste ronde. De autoriteiten vragen iedereen om zich net zo netjes aan de afspraken te houden als bij de eerste prik, zodat de tweede vaccinatieronde net zo soepel verloopt als de eerste. Het is de bedoeling om de tweede vaccinatieronde in twee tot drie weken af te ronden, zodat de volgende groep daar direct achteraan gevaccineerd kan worden. De volgende batch vaccins wordt in de week van 29 maart op Aruba verwacht.
Op dit moment hebben zich 26.811 mensen aangemeld om gevaccineerd te worden. Daarvan zijn er 11.447 zestigplusser. Op de nationale aanmelddag, 6 maart, hebben zich ruim duizend burgers geregistreerd voor vaccinatie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.