Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De uitgebreide voorbereidingen voor de vaccinatiecampagne werpen hun vruchten af. De eerste vaccins zijn weggeprikt en de tweede lading arriveert morgen.

arucorona2Volgens plan komen dinsdag 11.700 vaccins van het merk Pfizer aan op Aruba. Alle mensen die de afgelopen weken hun eerste dosis hebben gehad, worden dan weer ingeënt, om zo goed mogelijk beschermd te zijn.
De tweede vaccinatieronde begint direct op 10 maart. Daarbij wordt in principe dezelfde volgorde gehanteerd als bij de eerste ronde. De autoriteiten vragen iedereen om zich net zo netjes aan de afspraken te houden als bij de eerste prik, zodat de tweede vaccinatieronde net zo soepel verloopt als de eerste. Het is de bedoeling om de tweede vaccinatieronde in twee tot drie weken af te ronden, zodat de volgende groep daar direct achteraan gevaccineerd kan worden. De volgende batch vaccins wordt in de week van 29 maart op Aruba verwacht.
Op dit moment hebben zich 26.811 mensen aangemeld om gevaccineerd te worden. Daarvan zijn er 11.447 zestigplusser. Op de nationale aanmelddag, 6 maart, hebben zich ruim duizend burgers geregistreerd voor vaccinatie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).