Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In een korte verklaring heeft minister Glenbert Croes van Sociale Zaken en Arbeid bekendgemaakt dat hij de uitspraak van de rechter respecteert en Directie Arbeid heeft laten weten voortaan weer ontslagaanvragen in behandeling te nemen.
glenbertDe weigering daartoe was inzet van een kort geding dat eerder deze week diende, aangespannen door Romar Trading. Het bedrijf verkeert in zwaar weer en moet personeel ontslaan om het hoofd boven water te houden.
Sinds het uitbreken van de coronapandemie neemt Directie Arbeid in opdracht van minister Glenbert Croes geen aanvragen voor het ontslag van werknemers meer aan. Volgens de wet moet de ontslagcommissie een ontslagaanvraag beoordelen en al dan niet goedkeuren.
De advocaat bracht naar voren dat de overheid niet zomaar mag beslissen over het personeelsbeleid van bedrijven. De rechter was het dus met hem eens.
De minister heeft met zijn opdracht aan Directie Arbeid de gemaakte fout ongedaan gemaakt.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).