Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Op Aruba zijn gisteren 110 nieuwe gevallen van corona geconstateerd, waarvan 1 niet-ingezetene. 19 Personen werden virusvrij verklaard na quarantaine of isolatie. Hiermee is het aantal actieve besmettingen opgelopen naar 429.

Aruba covidOok is er opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19, waardoor het totaalaantal coronadoden nu op 50 staat.

Momenteel worden 13 coronapatiënten verpleegd in het Horacio Oduber Hospital, van wie 5 op de intensive care.

Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport Dangui Oduber voorspelde gisterochtend al dat hij hoge coronacijfers zag aankomen. Hij zegt zijn hart vast te houden voor de komende dagen.

Gisteren stonden lange rijen auto’s op hun beurt te wachten bij de testlocatie van het Horacio Oduber Hospital. Het lijkt erop dat de kerstdagen een nieuwe coronagolf hebben veroorzaakt en dat mensen zich pas na het weekend volgend op de jaarwisseling wilden laten testen. Ook zijn er tientallen mensen op reis geweest en besmet teruggekomen.

Het begint erop te lijken dat Aruba tegen eenzelfde groeiscenario aankijkt als zich in september ontwikkelde. Toen liepen de aantallen besmettingen in zeer korte tijd hoog op.

De regering heeft nog geen besluit genomen over nieuwe maatregelen. Voor morgen staat een crisisberaad op de agenda. Omdat de regering een nieuwe piek zag aankomen, was de avondklok al verlengd tot morgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.