Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Als je in 2021 naar Aruba reist, heb je twee paspoorten nodig, het normale paspoort en een gezondheidspaspoort. Dat heeft de minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, Dangui Oduber, bekendgemaakt.
gezondheidspaspoortAruba is het eerste land dat zich heeft aangesloten bij het bedrijf dat dit digitale paspoort ontwikkelt. Dit paspoort bewijst dat de houder in staat is om te reizen en vrij is van het coronavirus. Volgens de bewindsman is Aruba het allereerste land dat instemt met deelname aan dit project. Het is innovatief en Aruba loopt voorop met dit project.
Dit gezondheidspaspoort bevat de niet-gevoelige gezondheidsinformatie van een persoon. Dit omvat informatie of de houder al dan niet is ingeënt en eventuele testresultaten. Deze verificatie kan worden gebruikt voor reizen in vliegtuigen of het bijwonen van grote evenementen zoals concerten. The Common Trust Network, een initiatief van de in Genève gevestigde non-profitorganisatie The Commons Project en het World Economic Forum, werken samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines en Virgin Atlantic, evenals honderden gezondheidssystemen in de Verenigde Staten en de regering van Aruba.
Het paspoort heeft de vorm van een app. Hiermee kunnen gebruikers medische gegevens uploaden, zoals een Covid-19-testresultaat of, uiteindelijk, een vaccinatiebewijs, een gezondheidscertificaat genereren. Controlerende autoriteiten scannen een QR-code die aan autoriteiten kan worden getoond zonder gevoelige informatie te onthullen. Voor reizen geeft de app een overzicht van de vereisten die gelden bij de vertrek- en aankomstpunten van de reis.
De minister gaf aan dat Aruba een pionier in de wereld is om kansen te creëren voor reizigers om weer te kunnen reizen. Dit project zou tegen maart 2021 moeten zijn afgerond en daarmee loopt Aruba een stap voor op het gebied van innovatie en technologie, terwijl er hard wordt gewerkt aan het herstel van het toerisme op Aruba en de economie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.