Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een toerist die zaterdag naar Aruba kwam en positief testte voor Covid-19 heeft tevergeefs geprobeerd het vliegtuig terug naar huis te nemen. Hem wacht twee weken quarantaine en een boete.

Aruba airportDe toerist was aangekomen met een vlucht van United Airlines uit Washington DC. Zoals alle bezoekers onderging hij een coronatest op Luchthaven Reina Beatrix. In de middag kreeg de man bericht dat hij corona had en per direct in isolatie moest. Dat betekent verhuizen naar een apart hotel om te voorkomen dat andere gasten worden blootgesteld aan het virus. De gast had echter geen zin in twee weken isolatie. Hij boekte zijn terugvlucht om en vertrok naar de airport voor de laatste vlucht van die dag naar de Verenigde Staten.

Directie Volksgezondheid miste de man vrijwel meteen toen ze hem kwamen ophalen in zijn hotel. Ze informeerden de luchthavenautoriteiten en die troffen de man bij de gate waar hij dacht op het vliegtuig te kunnen stappen. Hij was al langs de douane, de veiligheidscontroles en US Customs and Border Patrol. De toerist is ondergebracht in een geïsoleerd verblijf en wordt verzorgd door het Rode Kruis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak. Het is namelijk strafbaar om je te onttrekken aan verplichte isolatie.

De luchthaven was niet blij met de actie van de man. Alle vertrekken waar hij was geweest moesten worden ontsmet. Voortaan worden de namen van positief geteste toeristen direct doorgegeven aan de Immigratiedienst, om te voorkomen dat besmette mensen verder gaan reizen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.