Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Als het Pfizer-vaccin tegen Covid-19 in januari in Nederland beschikbaar komt, kan Aruba rekenen op vaccins voor een paar honderd mensen.

aruvaccinDat heeft de minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, Dangui Oduber bekendgemaakt. De bewindsman kreeg deze informatie tijdens een topoverleg tussen de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden over de kwestie. Daar maakte ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deel van uit. Die zei dat het ernaar uitziet dat het Europees Medicijn Agentschap het vaccin binnenkort goedkeurt. Nederland krijgt in de eerste zending de beschikking over een half miljoen vaccins, die over de vier landen worden verdeeld naar rato van het aantal inwoners.

De vaccins die naar Aruba komen zijn bestemd voor zorgmedewerkers, ouderen en mensen uit risicogroepen. Binnenkort wordt besloten welke individuen daarvoor worden uitgenodigd. Nederland stelt wel voorwaarden. Zo moet er een gedegen plan liggen, waarin planning, uitvoering, registratie, opslag en beveiliging worden geregeld. Vooral goede opslag is van belang, want het vaccin moet bij -80 graden Celsius worden bewaard en streng worden beveiligd. Volgens minister Oduber wordt aan een plan gewerkt.
Er is nog een ander vaccin zo goed als klaar, van fabrikant Moderna.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).