Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) maakt bekend dat vanaf 16 december rechtstreekse vluchten worden uitgevoerd vanaf luchthaven Gatwick in Engeland, naar Aruba.

rutuiDe vluchten zijn in principe eenmaal per week en volgens de afspraken met Aruba Airport Authority (AAA) blijft luchtvaartbedrijf TUI de vluchten tot eind oktober 2021 uitvoeren.
ATA en AAA doen er alles aan om het toerisme nog tijdens de coronacrisis op gang te trekken. Nu de regering van het Verenigd Koninkrijk de bevolking toestemming heeft gegeven om weer op reis te gaan, ziet TUI mogelijkheden om de rechtstreekse vluchten die er vroeger ook waren, weer uit te voeren.
Uitgaande van een gemiddelde bezetting van zeventig procent, leveren de nieuwe vluchten bij elkaar 8.400 toeristen op voor Aruba. Tussen 2015 en 2019 vierden 71.360 Britten hun vakantie op Aruba.

Ata heeft een speciale marketingcampagne ontwikkeld om de inwoners van het Verenigd Koninkrijk te verleiden naar Aruba te komen. Daarbij wordt veel nadruk gelegd op de veiligheid van Aruba, zowel ten aanzien van de lage criminaliteit als de coronasituatie.
De nieuwe vluchten vanaf Engeland komen bovenop de heropening van het luchtverkeer met Latijns-Amerika en de verandering van code oranje naar code geel voor Nederlanders. Daarom verwacht ATA meer toeristen uit die regio’s. Vanuit de grootste markt voor Aruba, de Verenigde Staten, komen vooral veel afzeggingen vanwege het grote aantal coronabesmettingen in dat land.

Nu reizen naar Curaçao door de Nederlandse regering wordt afgeraden, organiseert TUI meer reizen naar Aruba. ,,Er worden extra vluchten ingezet: op 11 december van Amsterdam naar Aruba en een week later weer. Naast de extra vluchten zijn er ook extra bedden geregeld bij diverse accommodaties. Op Aruba onder meer bij RIU Palace Aruba, RIU Palace Antillas (dat vanaf 16 december heropent), Divi Aruba All Inclusive, Tamarijn Aruba All Inclusive, Divi Village Golf & Beach Resort, Renaissance Aruba All-Inclusive Resort en Aruba Blue Village.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.